Com gestionar les xarxes socials d’una persona que ens ha deixat?

La vida passa i cada dia passa més de pressa. I a mida que va passant, anem deixant, amb millor o pitjor fortuna, la nostra empremta. Fins ara, aquesta empremta era analògica però, des de fa uns anys, s’hi ha afegit l’empremta digital. De forma silenciosa però constant, cada dia afegim més informació nostra a Internet.

Què es una Empremta Digital ja ho vam explicar temps enrere quan ens preguntàvem Què sap Internet de tu?  Podem definir l’Empremta com el conjunt de dades i continguts personals que compartim a Internet, en particular a les xarxes socials. I la pregunta que ens fem avui és què passa amb aquesta informació quan una persona ens deixa.

La mort d’un esser estimat és sempre un moment difícil. I gestionar la seva presència digital pot sembla un detall insignificant però, és un pas important per honrar la seva memòria. Escrivim aquestes notes arrel de la petició del fill d’un client perquè donéssim de baixa la compte del seu pare a Linkedin. Perquè és important eliminar un compte de Linkedin d’una personal que ens ha deixat? I com ho fem? Continua llegint i trobaràs les respostes.

Perquè eliminar el compte és important?

Eliminar el compte d’una persona morta a Linkedin és important perquè pot ajudar a prevenir el robatori d’identitat i protegir la privacitat de la persona morta i dels seus contactes. A més, pot ajudar a evitar que s’ enviïn missatges no desitjats o es realitzin publicacions en nom de la persona morta. I, per descomptat, evitarem que ens arribi un recordatori anual del seu aniversari, amb el dolor addicional que pot suposar per família i amics.

Per últim, és important també des del punt de vista d’empresa per que pot provocar confusió si el finat no contesta a les sol·licituds d’altres membres de Linkedin.

Passos a seguir per eliminar el compte de Linkedin d’una persona morta

  1. Visita la pàgina d’Ajuda de LinkedIn i busca “Tancar el compte d’un ésser estimat mort”.
  2. Omple el formulari de verificació de defunció, proporcionant tota la informació necessària, com la teva relació amb el finat (testament, llibre de família, etc.) i una còpia de l’obituari o certificat de defunció.
  3. Envia el formulari i espera que l’equip de LinkedIn revisi la teva sol·licitud. Això pot trigar algunes setmanes, però un cop s’aprova, el compte es tancarà.

És possible que Llnkedin ens demani informació addicional i cal tenir en compte que el procediment és irreversible.

Alternatives

Linkedin ofereix també la possibilitat de convertir el compte estàndard en un compte “in memoriam. Aquest tipus de compte permet als contactes del finat compartir records i homenatges en el seu perfil.

Conclusió

Tancar el compte de Linkedin és important però és una de les coses que cal fer quan ens deixa una persona estimada. Però no és la única. A més de les xarxes socials, hi ha molts altres llocs a Internet on hi pot haver continguts que facin referència al finat. Potser algun d’indesitjable però també molts d’interessants i que caldrà preservar.

La nostra recomanació és demanar un Informe d’Empremta Digital, a partir del qual poder repassar totes les aparicions i actuar en conseqüència en cada cas.

Com sempre, cuideu-vos i cuideu del vostres, fins i tot, dels que ens falten!

Suscríbete a la Newsletter

Si quieres estar al corriente de las últimas novedades en materia de Derecho Digital, suscríbete a la newsletter.

Compartir

Artículos Relacionados

 

 

 

 

Revisió Texts legals web