Sí, necessites un Avís legal a la teva web!

Són preguntes recurrents. Què és l’Avís legal? En necessito un per a la meva web? Això té a veure amb la Protecció de Dades? Vull aprofitar el post per aclarir els dubtes i explicar quina és la seva obligatorietat, el contingut mínim i la seva funció. Engeguem així una sèrie d’articles que cobriran els diferents aspectes que hem de tenir en compte perquè la nostra web sigui completament legal.

Què és l’Avís legal?

El concepte d’Avís legal es refereix a l’advertència legal que s’inclou en la majoria de webs i que recullen, d’una banda, las responsabilitat del propietari de la web i, de l’altre, els drets del visitant del lloc.

Perquè és obligatori disposar d’un Avís legal?

Perquè així ho diu la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació y de Comerç Electrònic (LSSICE).

Quan és obligatori tenir un Avís legal?

Estan obligades a exhibir l’Avís legal totes les webs de caràcter corporatiu, és a dir, que pertanyin a una empresa o a un professional, que tinguin o pretenguin tenir activitat econòmica o que estiguin relacionades amb algun tipus d’activitat professional.

Entren dins d’aquests supòsits a) les webs o blogs corporatius que tenen com finalitat oferir, divulgar o promocionar algun tipus d’activitat professional; b) totes aquelles webs dedicades al comerç electrònic, botigues online, ecommerce que ofereixin productes o serveis y c) llocs web que incloguin algun tipus de publicitat.

Què ha d’incloure l’Avís legal?

  • Nom o denominació social, NIF/CIF i dades de contacte (domicili, correu, etc.)
  • Inscripció al Registre Mercantil, si l’empresa està registrada
  • Autorització administrativa si l’activitat ho precisa
  • Dades del Col·legi Professional si l’activitat està regulada
  • Termes d’ús de la web per regular drets i responsabilitats dels usuaris
  • Referència als drets de Propietat Intel·lectual, tant propis com de tercers
  • Responsabilitat i garanties del titular de la web
  • Data, versió i vigència de la informació i possibles canvis

On haig de posar l’Avís legal en la meva web?

S’ha de posar un enllaç al peu de totes les pàgines de la web. L’objectiu és que estigui sempre disponible per consultar. El contingut ha de ser només el propi Avís legal.

I si no complim?

 Doncs, com sempre, estarem exposats a sancions, hi afegirem el dany reputacional i no generarem confiança entre els nostres clients i usuaris. Tindrem, en conseqüència, menys negoci i més feble, sens dubte.

 

Cuideu-vos!

Suscríbete a la Newsletter

Si quieres estar al corriente de las últimas novedades en materia de Derecho Digital, suscríbete a la newsletter.

Compartir

Artículos Relacionados