Vols ser el primer en conèixer les novetats?

CONSULTORIA EN DRET DIGITAL

Ajudem a les empreses a convertir el compliment normatiu, jurídic i tecnològic,
en una eina estratègica que proporcioni un avantatge competitiu

Oferta de treball per a treballadors amb anticossos del COVID-19

Han començat a aparèixer ofertes de treball en les que es demana als candidats informació sobre si han passat el coronavirus i desenvolupat anticossos com requisit per accedir al lloc de treball proposat. L’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ja ha sortir al pas amb un comunicat en el que adverteix, com no pot ser d’altre manera, que aquestes pràctiques constitueixen una vulneració de la normativa de protecció de dades aplicable.

Segons explica l’AEPD,  la informació d’haver patit el coronavirus i desenvolupat anticossos d’aquesta malaltia és una dada personal relativa a la salut, que el Reglament General de Protecció de Dades (RGPD) qualifica de categoria especial en el seu article 9, pel que la seva recollida i utilització per la possible empresa ocupadora està subjecta a la normativa de protecció de dades, fonamentalment el citat RGPD i la Llei Orgànica de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals (LOPDPGDD), que resulten plenament aplicables.

Per que es pugui dur a terme el tractament, el RGPD exigeix fonamentar-lo en el consentiment de l’interessat. Aquest consentiment ha de consistir en una manifestació de voluntat lliure, específica, informada i inequívoca. Però en el cas que ens ocupa, l’Agència entén que no hi ha veritable o lliure elecció o no es pot denegar o retirar el consentiment sense patir un perjudici o quan hi hagi un desequilibri clar entre les parts, com seria en aquest cas. Quan una persona va a buscar feina, la majoria de vegades es troba en un situació de inferioritat i vulnerabilitat que impedeix el consentiment lliure que exigeix la normativa.

A més de no existir base lícita, la finalitat tampoc seria legítima perquè la informació sobre la immunitat a la COVID-19 donaria lloc a una diferència de tracte que no obeeix a una justificació objectiva i raonable.

Per últim, l’Agència afirma que aquesta informació no s’ha d’incloure en el currículum perquè l’empresa destinatària tindria que suprimir-la per no infringir la normativa de protecció, el que podria suposar la destrucció del currículum.

Sembla clar que els efectes del coronavirus s’estendran durant mesos i ens donaran moltes sorpreses. I la majoria desagradables. Haurem de desempolsar els nostre particular manual de resiliència aplicada per superar-los.

Imatge Pixabay

Subscriu-te a la Newsletter

Si vols estar al corrent de les últimes novetats en matèria de Dret Digital, subscriu-te a la newsletter.

Compartir

Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on email

Articles Relacionats