Una idea molt ximple? No, directament estúpida i poc exemplar

Doncs sí, tal com ha reconegut a la revista Rolling Stone, el CEO de HBO confessà haver trolejat ​​els crítics amb tuits falsos després de publicar-se un informe de la revista. Casey Bloys va explicar que durant la pandèmia va passar una “quantitat de temps poc saludable” a Twitter quan va parlar d’utilitzar un “exèrcit secret” per respondre als crítics. I ja va dir que se li havia ocorregut “una idea molt ximple per desfogar la seva frustració”.

En resum, una conducta, com a mínim, poc exemplar, justificada amb excuses inacceptables. Els fets van ocórrer entre 2020 i 2021 quan era president de programació i responsable de continguts de la companyia. Ara n’és el màxim responsable.

Fets com aquests posen de manifest la importància de la formació i de la comunicació per fomentar la cultura de compliment en les organitzacions. Formació i Comunicació son pedres angulars per fer-ho.

I sí, parlem de protecció de dades però també de més coses. Aquesta cultura ha de arribar a tots els racons de les empreses, i de l’Administració, i a totes les persones que hi estan involucrades. I ha de portar a tot arreu l’ètica i el compliment en general.

Fem un repàs breu als principals aspectes claus a tenir en compte.

 1. Consciència sobre la importància de la protecció de dades.
  La formació continua assegura que tots els empleats, des de l’alta direcció fins al personal operatiu, entenguin la importància crítica de protegir les dades personals i la informació confidencial. Com que estan informats sobre els riscos i les conseqüències d’una bretxa de dades, els empleats poden reconèixer la rellevància del seu comportament diari en la salvaguarda de la informació.
 1. Comprensió de la legislació i normatives.
  Les lleis de protecció de dades, com el RGPD a Europa, la CCPA a Califòrnia i altres legislacions similars arreu del món, són complexes i subjectes a canvis. La formació ajuda a mantenir el personal actualitzat sobre les seves responsabilitats legals i sobre com la legislació afecta els seus rols específics.
 1. Implementació de millors pràctiques.
  La capacitació proporciona als empleats el coneixement de les millors pràctiques en el maneig de dades, incloent-hi la identificació d’informació sensible, l’ús correcte de sistemes de TI i l’aplicació de protocols de seguretat. Això redueix la possibilitat d’errors humans, que són una de les causes més comunes de les bretxes de dades.
 1. Gestió de riscos.
  La formació pot ajudar els empleats a identificar i avaluar els riscos relacionats amb la protecció de dades en les activitats quotidianes, així com a aplicar les mesures de mitigació adequades.
 1. Resposta a incidents.
  La comunicació efectiva assegura que, en cas d’una violació de dades, tots els membres de l’organització sàpiguen exactament com es pot reaccionar, qui ha de ser notificat i quins passos han de seguir per contenir i resoldre la situació.
 1. Reforç del compromís ètic.
  Una cultura de compliment també és una qüestió d’ètica empresarial. La formació ajuda a internalitzar el valor de la privadesa i el respecte per la informació personal, més enllà del mer compliment legal.
 1. Transparència amb les parts interessades.
  La comunicació eficaç no sols és important internament sinó també cap a fora. És vital que els clients, socis i reguladors percebin la serietat amb què una organització tracta la protecció de dades, cosa que pot millorar la reputació i la confiança en la marca.
 1. Adaptació a l’evolució tecnològica.
  La tecnologia i les amenaces de seguretat evolucionen ràpidament. La formació continua assegura que els empleats estiguin al dia amb els desenvolupaments tecnològics i les amenaces emergents.
 1. Foment d’una cultura de informes.
  Els empleats han de sentir-se còmodes informant possibles problemes o bretxes sense por de represàlies. Una comunicació oberta i transparent fomenta una atmosfera on els empleats se senten segurs en reportar incidents o conductes sospitoses (més enllà del Canal de Denúncies).
 1. Millora contínua.
  La formació i comunicació són processos continus que ajuden les organitzacions a adaptar-se i millorar les seves pràctiques de protecció de dades de forma constant i alineada amb els canvis a l’entorn regulatori i tecnològic.

Per que una cultura de compliment sigui efectiva i sostenible, és essencial que la formació i la comunicació siguin vistes com a inversions contínues i no com a requisit d’una sola vegada. Això demostra el compromís de l’organització amb la protecció de dades i reforça la importància de cada individu en el procés de protegir la informació confidencial i del seu compromís amb una conducta ètica.

Com sempre, fem les coses bé i cuideu-vos!

Suscríbete a la Newsletter

Si quieres estar al corriente de las últimas novedades en materia de Derecho Digital, suscríbete a la newsletter.

Compartir

Artículos Relacionados

 

 

 

 

Revisió Texts legals web