Temps regirats per a Google i per a tothom

Setmana intensa per Google i Microsoft, el que vol dir setmana intensa per quasi bé tothom. D’una banda, Micrososoft presentava la nova versió de Bing (el seu buscador) amb ChatGPT que promet ser una revolució important. D’altre, Google, en una reunió apressada, intentava contraprogramar l’anunci de Microsoft amb tant poc èxit que les seves accions van caure fins un 10%.

Però, què passa exactament?

Passa que la integració de ChapGPT amb Bing suposa una greu amenaça per Google per que ataca directament a la seva funcionalitat core: les cerques.

I què es ChatGPT?

La tecnologia avança cada dia de forma desaforada però, ara mateix, hi ha dos eines que seran absolutament disruptives: la Intel·ligència Artificial (AI, per les seves sigles en anglès) i el Metavers (del que en parlarem un altre dia).

En el camp de l’AI, el producte del moment és ChatGPT. Es tracta d’un intel·ligència artificial entrenada per mantenir conversacions. De forma que només cal fer-li preguntes en llenguatge natural i et proporciona les respostes. I les respostes que proporciona són encertades i completes. A més, les expressions són molt naturals i la informació prou precisa.

Fins i tot, aquesta AI té sentit del context i recorda tota la conversa mantinguda, de manera que si li fas una pregunta relacionada amb l’explicació donada, ho entendrà sense tenir que tornar a començar.

Alguns exemples de les possibilitats de ChatGPT

Servei al client automatitzat, generació d’informes, anàlisis de sentiment, gestió del coneixement, traducció automàtica, generar cançons o poemes, imitar la forma d’escriure d’una altre persona, acudits, llistes de pàgines web, trivials, crear plantilles, crear exàmens, anàlisis de productes, comparador, fórmules d’Excel, consells de salut, suggeriment de jocs, llibres, pel·licules o series, … Ara mateix i de veritat, el límit és la imaginació.

I per què tant d’enrenou amb Google?

Perquè Microsoft l’ha incorporat en el seu buscador Bing. I això posa en una disjuntiva molt complicada a Google. Si no ho incorpora en el seu buscador, pot ser que milions d’usuaris es passin a Bing (que fins ara tenia una quota ridícula) perquè prefereixin les respostes acabades de ChatGPT (per exemple, per entregar un treball a l’escola fet en uns minuts) que no buscar a Google i rebre una resposta de milions de pàgines trobades que suposa tenir que esbrinar quines són les interessants per, després, extraure la informació i resumir-la.

I si Google incorpora Bard, el seu chat de AI, també suposa un problema. Si els seus usuaris ho fan servir en comptes de fer la cerca, què passarà amb els anunciants i el SEO? Es posa en perill tota una indústria que representa una fabulosa facturació anual.

Conclusió

ChatGPT pot haver començat a cavar la tomba de Google. I, darrera de Google, hi anirem tots (no a la tomba, és clar, però venen temps interessants). Dona igual que siguis advocat, escriptor, dissenyador, professors, venedors, estudiants, cantant, compositor i una llarga llista de professions i activitats humanes que haurem de reinterpretar.

I, ara, afegiu-li el Metavers a l’equació i tindrem un panorama absolutament disruptiu amb conseqüències difícils de preveure.

Com sempre, cuideu-vos (també en el Metavers del que en parlarem un altre dia)!

Suscríbete a la Newsletter

Si quieres estar al corriente de las últimas novedades en materia de Derecho Digital, suscríbete a la newsletter.

Compartir

Artículos Relacionados

 

 

 

 

Revisió Texts legals web