Quatre recursos per evitar la publicitat no desitjada i com exercir els nostres drets

Vivim en l’era de les dades. Tenim accés a tota mena d’informació, i, no obstant això, moltes vegades estem desinformats. La veracitat del que llegim en internet sovint és qüestionable. També vivim un bombardeig constant de comunicacions no desitjades que pretenen “informar-nos” sobre algun producte o servei. Aquestes comunicacions solen fer-se a través de correus electrònics, missatges de text i trucades al telèfon mòbil.

En el post d’avui us facilitarem quatre recursos per a evitar la publicitat no desitjada:

  • Evita donar el teu consentiment. Aquest es pot donar de moltes maneres. La majoria de les vegades ens presenten una oferta o descompte a manera d’ham i per a poder gaudir-ho hem de marcar una casella on ens sol·liciten el consentiment per a enviar-nos publicitat. Ja està, ja hem picat.
  • Inscriu-te en una llista d’exclusió publicitària. A Espanya només existeix una oficial, que és la Llista Robinson. És un servei gratuït per als ciutadans, en el qual només has d’inscriure’t i indicar per quins mitjans no vols rebre publicitat: telèfon, correu postal, correu electrònic o SMS. Un cop inscrit, només podran enviar-te publicitat les empreses a les quals hagis donat el teu consentiment. Malgrat inscriure’ns en la llista, podem continuar rebent comunicacions publicitàries d’empreses a les quals hàgim donat el nostre consentiment anteriorment. Recordeu que podem revocar en qualsevol moment el consentiment exercint els nostres drets.
  • És necessari crear un perfil d’usuari? Tots ens descarreguem apps cada mes. Moltes vegades ens les descarreguem, ens creem un perfil cedint part de les nostres dades, i després ens oblidem d’aquesta app o fins i tot l’esborrem. Tot i així, el nostre usuari segueix actiu amb les nostres dades personals i amb les comunicacions comercials actives.
  • Exerceix el teu dret d’oposició i de supressió. El Reglament diu que “Si no desitges que una determinada empresa tracti les teves dades amb finalitats publicitàries, pots exercir el teu dret d’oposició davant el responsable perquè t’exclogui de les campanyes publicitàries que realitzi”. De la mateixa manera, pots exercir el teu dret de supressió. Si ets client de l’entitat que t’envia publicitat, és preferible que exerceixis el dret d’oposició, ja que la finalitat última del dret de supressió és l’eliminació de les dades en l’entitat.

Per a exercir els vostres drets podeu consultar-nos a nosaltres o bé podeu utilitzar els models en castellà facilitats per l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) o bé en català, facilitats per la Autoritat Catalana de Protecció de Dades.

Com sempre, cuideu-vos!

Suscríbete a la Newsletter

Si quieres estar al corriente de las últimas novedades en materia de Derecho Digital, suscríbete a la newsletter.

Compartir

Artículos Relacionados

 

 

 

 

Revisió Texts legals web