Zoom i la teva Privacitat

Estem vivint temps complicats. Per molts de nosaltres és una situació inèdita i, tot sovint, angoixant. Ens hem tingut que fer al confinament, al teletreball i, com no, a l’ús intensiu de les tecnologies de la informació i la comunicació. Com deia en un post anterior, si alguna cosa té de bo la situació, si es pot dir així, és la decidida transformació digital a la que ens hem sotmès tots de la nit al dia.

Fins ara, termes com videoconferència, aplicacions grupals o VPN (xarxa privada virtual) eren termes que coneixíem de forma més o menys vaga. Ara parlem de Zoom, de Teams o de quina és la millor VPN com vertaders experts.

I precisament la pressió sota la que vivim combinada amb la necessitat de comunicar-nos, treballar i gaudir en el confinament ens posa en una situació vulnerable. I d’això en treuen profit des dels hackers amb el phishing  i altres estafes, com les empreses, en especial les tecnològiques. I molt especialment les de comunicacions com és el cas del que parlem avui.

Llegíem l’altre dia a la revista VICE que l’aplicació Zoom amb iOS envia dades a Facebook, fins i tot si no tenim cap compte de Facebook. I aquesta transferència de dades a Facebook no està explicada en la política de privacitat de Zoom.

Aquesta es una de les app que ha experimentat un creixement exponencial en aquesta crisis. Videochat amb família i amic¡s, reunions de grup de l’empresa, conferències i webinars, classes virtuals, serveis religiosos, cites a cegues i fins i tot comiats de solter, per citar algun dels serveis que presta Zoom aquests dies.

La creu de l’app està en la privacitat i la seguretat. No hi ha xifrat d’extrem a extrem (per la qual cosa pot veure la trucada)  I se està donant l’efecte “zoombombing”, es a dir, trolls que intervenen en les trucades difonen, pes exemple, pornografia.  Per rematar-ho, la companyia ha informat que Zoom permet compartir les dades de milers d’usuaris sense permís. Zoom agrupa automàticament els usuaris segons el domini pq entén que pertanyen a la mateixa empresa. I això, que te avantatges com connexió ràpida compartint correu, nom i fins i tot, fotografia, no sempre és així.

Les avantatges de Zoom són evidents, començant perquè és gratuïta per ús personal. Cal veure però si les mancances observades són tolerables i ens compensen. Cas contrari, buscar alternatives al mercat.

I, com sempre, prudència i sentit comú.

Suscríbete a la Newsletter

Si quieres estar al corriente de las últimas novedades en materia de Derecho Digital, suscríbete a la newsletter.

Compartir

Artículos Relacionados

 

 

 

 

Revisió Texts legals web