Xarxes Socials i Advocats en temps de pandèmia

L’advocacia en general ha arribat més tard que altres sectors a les xarxes socials. Primer  perquè sempre hi ha hagut reticències a fer publicitat (hi havia un temps que fins i tot la publicitat estava prohibida). Més tard perquè semblava que era cosa de joves i es considerava un canal poc seriós per comunicar-se. I, per últim, la barrera tecnològica que feia difícil (no tant sols per els advocats però especialment per ells) l’accés a aquests mitjans.

Però poc a poc, i encara que falta molt, els advocats han anat obrint camí i ara, tot i no ser majoritaris, ja hi ha molts que tenen presència en les xarxes socials. No en totes, es clar, però sí en les principals com Linkedin, Twitter o Facebook. I just quan començàvem a explorar aquests nous indrets de les xarxes ens trobem, de cop i volta, en mig d’una pandèmia que, hores d’ara, no sabem ni quan ni com acabarà.

Però hi ha dos tendències que semblen clares: la transformació digital ha arribat per quedar-se i el teletreball augmentarà la seva quota de participació en el mercat de treball. El coronavirus ha impulsat decididament les dos iniciatives d’una manera que fins fa dos mesos era impensable.

I ara què? I si la pandèmia, esperem que no, dura dos anys? I si, quan passi, les regles del joc han canviat? Doncs que les xarxes socials (i les tecnologies de la informació i la comunicació en general) tindran un extraordinari reconeixement en sectors com l’advocacia, fins ara dubitatius i reticents. No hi una altre. Com sinó aconseguiran clients els advocats si està tothom confinat? El temps de confiar en la placa de la porta perquè entri un client han passat definitivament.

I ara toca fer una formació intensiva en xarxes. Perquè les comunicacions s’han d’adreçar a resoldre els problemes que sorgeixen en el dia a dia (ho hem vist amb els temes laborals o els problemes de seguretat de les aplicacions de videoconferència com Zoom) i són rellevants per la nostra audiència. En cas contrari, no tindran i no ajudaran a posicionar el despatx.

Per acabar, uns quants consells per comunicar en les xarxes en els temps que corren.

  • Proporcionar contingut valuós. Si no tenim res interessant que dir, més val callar.
  • Monitoritzar les informacions de interès, per exemple converses, en les que podem participar donant la nostra opinió.
  • Aprofitar aquestes setmanes per establir relacions (tots estem més receptius) amb companys i col·legues.
  • Revisar el que hem escrit recentment (per exemple, durant aquest any).
  • Valorar donar-se d’alta en una nova xarxa social (valorant la idoneïtat, calculant l’esforç i el retorn).

I, com sempre, molts ànims!

Suscríbete a la Newsletter

Si quieres estar al corriente de las últimas novedades en materia de Derecho Digital, suscríbete a la newsletter.

Compartir

Artículos Relacionados

 

 

 

 

Revisió Texts legals web